søndag 1. april 2012

Tjuefire vinduer og takstein til himmels. Og Hisøy

Nydelige Isabell gleder seg til nytt rom. Og til badet som bare skal være hennes og Julies - at det er en forutseende løsning vet alle som har, eller har hatt, tenåringer i huset. 


Da jeg kom til huset på fredag var de 24 vinduene på plass i vindusåpningene. Hvert eneste ett. Helt på plass, kunne åpnes og greier. 

Riktignok var ikke vinduene skummet, men de satt fast, både silikon og skruer hadde vært involvert i prosessen.  


Hele jobben hadde gutta brukt halvannen time på. Mens jeg var der kom bilen med takstein, presis som avtalt. Edelsorte dobbeltkrummede takstein fra Skarpnes.  



"Våtere og villere og været ute av kontroll", fortelles vi av media og
miljøvitere.  Ikke vet jeg. Men det gjør SSB som har ført statistikk i
litt over ett hundre år.  Leser du statistikken vil du oppdage at vær,
nedbør og temperaturer gjentas i sykluser. Varm vår i år? Det var det
også i årene 1920, 1960 og 1989.
Mens snitt-tallene for nedbør om våren i periodene 1901-1930 og
1961-1990 er nær identiske.




Morten fra Tømmerholt Transport satt i gang umiddelbart og svingte pallene elegant opp til de tre gutta på taket. Som så distribuerte steinene bunkevis over takflatene. Selve leggingen ble påbegynt samme ettermiddag. 

Taket blir, etter planen, fullført mandag.  Samme dag som isolasjonen kommer...

Ja, jeg vet, energien og fremdriften i byggeprosessen høres ut som et eventyr - godt at jeg har bilder som dokumenterer faktiske forhold. 

Fleksibilitet er trolig ordet som beskriver Hisøys indre best: Det er tegnet med tre soverom, men du kan lett få fem ved å flytte på etpar vegger.  Huset har én bod i annen etasje, én i første, samt utendørs bod og en koselig veranda med utgang fra loftsstue/soverom.  Hisøy har en grunnflate på 101,5m2.

Ingen kommentarer: