søndag 18. desember 2011

To gode karer og ei motorsag




Det skjer noe på tomta!  To herrer i full vigør feller trær, kvister og rydder.  Hardt arbeid, men de er drevne, ser absolutt ut som de har gjort det før.  Tomta er stor, hvor stor har jeg ikke spurt om, men det synes som om det er nok av trær og buskas til mange dagers arbeid. Alle trærne skal riktignok ikke ned, det står en bevaringsverdig klynge i et hjørne og henger med nakne greiner.  



Fint det. Liker trær.  Hadde en gammel og klok onkel som gjerne sammenlignet folk med trær.  ”Se på den furua”, kunne han si, ”den er ung, struttende og overmodig, en typisk tenåring med livet foran seg”.  ”Mens den der”, sa han og pekte på en krokete og gulnet bjørk, ”den har levd lenge og sett det meste, den er som meg”.
Så dro vi det lenger, onkel og jeg, og snakket om at det du ser på overflaten verken er hele treet eller mennesket…


En digresjon. Og det nærmer jeg jul, er bare fem bittesmå dager til den store kvelden. Tomteryddig er noe mange byggherrer ser som en del av egeninnsatsen. 

Når Yvonne og Mathias ikke velger det, er det fordi de begge er i full jobb og rett og slett ikke har tid. 

Godt da at akkurat denne arbeidsoppgaven kan delegeres til to gode karer med ordenssans, motorsag og en traktor av fin, gammel årgang.  



                                                                  
Det er en kvisthaug bare. Men også vakker poesi.  En installasjon i naturen.


Ingen kommentarer: