tirsdag 6. mars 2012

En åpen dør, Follo og et påkledd hus. Og Herregård

   Egentlig hadde jeg tenkt å ta et bilde med motiv fra Vestby, Ski, Oppegård, Ås eller Enebakk idag. Men en ilter forkjølelse stoppet meg i båthavna i Drøbak. Fint det. Båtene duppet utålmodig etter sol og puss.



Torsdag åpner LillesandHus døra til Follo-kontoret i Drøbak. For publikum. I dag var den kun åpen for maleren, tre elektrikere og skribenten - sistnevnte på lynvisitt.  

Litt rydding bare, så er alt klart.

Follo. Egentlig et rart ord om du smaker på det, litt mykt liksom. Navnet kommer enten fra ”foldin” som skal bety bred fjord.  

Eller det mye morsommere ”fole” eller ”fåle”, som betyr ”den som gjemmer seg”.  

Ikke vet jeg om forfedrene våre var sjenerte eller redde av seg, i så fall har det ikke smittet særlig av på oss etterkommere.  



Skjønt, kanskje det finnes en rest av underligheter gjemt i gener og gammel bygdestrid: 
Forfatteren Odd Eidem, som bodde på Nesodden i flere år, oppfattet nesoddinger som så spesielle at han skal ha uttalt at ”nesoddinger egentlig vil ha sitt eget myntsystem”.

LillesandHus derimot synes ikke å være rammet av annet enn av entusiasme og sunn fornuft.  Ikke bryr de seg om å holde seg innenfor Follos grenser heller- hele regionen opplever massiv ”innvandring”, og tomter finnes for den som vil. 

Som eksempel nevner jeg at Wikipedias faktaside opplyser at Nesodden har 11.599 innbyggere. Feil. Det var i 1986 det. Nærmere18.000 er vi i dag.  Det kan lett bli boligmangel av slikt, godt at noen bygger.



Yvonne er rimelig godt fornøyd med ektemannens innsats.  I januar var målet å flytte inn til jul 2012.  Når jeg spør Yvonne om hva hun tror idag, føyer hun til en i - juli.   Skulle ikke forundre meg!

Mandag klokka 12 var Mathias og Alexander i ferd med å platelegge første og annen etasje. 


Idag tirsdag, temmelig nøyaktig 24 timer senere, var huset kledd i duk.






Mathias ønsket å fremskynde leveransen av takstolene til onsdag, men desverre hadde ikke Ugland ledig bil.  Dermed holdes timeplanen som avtalt  - takstolene kommer fredag.


Det er varslet nedbør i morgen, gulvet i annen etasje er derfor dekket med presenning.







Herregård har et tak som leker mot himmelen.  Huset gir inntrykk av verdighet, men mangler totalt den arrogansen i linjene som store hus kan ha. Men innholdsrikt er det, tre stuer og blibliotek skulle gi god plass for venner i godt selskap. Herregård har en grunnflate på 155,1 m2.







Ingen kommentarer: