fredag 6. april 2012

April, Bjørnson og stille dager. Og Oksø


"Jeg vælger mig April", skrev Bjørnstjerne Bjørnson i 1888, hvilket han begrunnet med en smule værturbulens og at "i den bor sommeren."  Ser hva han mente. Ute blomsterer hvitveisen og gressløken fra ifjor strekker seg mot himmelen- og snøen som virvler ned.


 Er stille i lende. Ser at Mathias har fått på plass en inngangsdør.  Som er en midlertidig arbeidsdør. Den riktige, en utrolig stilig en,  kommer nærmere innflytting.  Fra Jømna Bruk.



Har tenkt på det. Hvordan livet består av kapitler. I forhold til familiesituasjoner, i forhold til alder.  Men også i forhold til det uforutsette.  Det skal ikke mer enn et beinbrudd til før livet innendørs blir en smule mer utfordrende. Vet det, har vært der- krykker i trapp er krevende øvelser som helst bør takles med humor og veltrente biceps.


 
Livssløpstandard er et begrep -du skal kunne bo i huset i alle livets merkverdige kapitler.   Også i et toetasjers hus som Arnestad, alt er lagt til rette. Den eneste justeringen som skal til dersom, hvis, kanskje, sannsynligvis ikke, en gang i fremtiden får en permanent skade - er en enkel trappeheis.

Noen vil likevel velge et ettplanshus - på grunn av tomt og terreng, fordi de er rullestolbrukere eller ganske enkelt fordi de vil ha alle rom på ett plan.  Blir like koselig det, når det blir bygget med de samme klassiske linjene som de andre LillesandHusene. 

Oksø er et av ett-planshusene LillesandHus har tegnet og bygget.  Det er utrolig innholdsrikt.  Det har tre-fire soverom og to innvendige boder.  Kjøkkenet har masse skap-plass, stua har fløydør ut til hagen.  Oksø har en grunnflate på 126,6 m2.

Ingen kommentarer: