fredag 13. januar 2012

Luftige tanker, drømmer og fornuft -et kjøkken blir til



Vi vet det alle sammen, hvor viktig kjøkkenet er.  Det er her det skjer, kaffekoppen før dagen har fått sko på seg, samtalen rundt et godt måltid, og latteren i selskap av gode venner en fredagskveld. 

Og så er det rart med det, små mennesker like å leke og gjøre lekser nær foreldrene.  Og foreldrene, de er oftest på kjøkkenet. 

Design og planløsning handler dermed om mer enn  rommet som arbeidsplass.  Tenkte Yvonne, og tegnet livet, gleden og hverdagen inn i tegningen.

Det er en jungel der ute. Og Yvonne har vært soldaten som har orientert seg blant leverandører, skapfronter, treslag, benkeplater, farger, priser, håndtak, avtrekkshetter  og ….. jepp, jeg forstår det har vært krevende kvelder, ja nettopp, ved kjøkkenbordet sammen  med resten av troppen.



De er et team de to, og sammen har Yvonne og Mathias skapt et råstilig, koselig og praktisk kjøkken.  Så langt en drøm som er konkretisert på papiret, en drøm som nærmer seg realisering dag for dag.

Faktisk kan de få byggetillatelsen før jeg trodde, kanskje allerede i løpet av januar. Selv har jeg det ikke like travelt kan du si.  Som lettere innpåsliten skribent er det mye å gripe fatt i, se og lære.  Og ikke minst er det utrolig fint å ha denne kontakten med familien,  de synes å drive på en bølge av positivitet og glede. Som smitter. Takk! 

Fra egen skisse til valg. Yvonne og Mathias har samarbeidet med kjøkkenprodusenten Strai underveis. Dette kjøkkenet ligger nær det de har bestemt seg for.  Men kjøkkenet skal være lyst, benkeplaten en annen, håndtakene annerledes...





Ingen kommentarer: